Selectie Muziek

Richard Goode

De Amerikaanse pianist Richard Goode speelt 4 maart 20u15 in de serie Meesterpianisten in het Amsterdamse Concertgebouw muziek van Chopin, Bach (Franse suite nr 1 en Partita nr 1) en Beethoven (Sonate nr 31, op 110).

Vrouw en Pianola

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag klinkt 3 maart 16u in het Amsterdamse Pianolamuseum (Westerstraat 106) via muziekrollen werk van Cécile Chaminade, Carrie Jacobs Bond, Teresa Carreno, Chatherina van Rennes en Henriëtte Bosmans. Er wordt bij gezongen door Merel Huizinga, Hanneke van Dijk en Lidwien Bouman. Res 020-6279624.

Orgel

De Italiaanse organist Alessandro Shrizzi speelt 4 maart 15u30 in de Oude Kerk in Amsterdam muziek van Gabrieli, Rossi, Valeri, Vivaldi en J.S. Bach.

Violen

De violisten Rainer Kussmaul en Wouter Vossen zijn 4 maart 14u15 in het Eindhovense muziekcentrum Frits Philips bij het Brabants Orkest de solisten in het Dubbelconcert van Bach. Na een interview met Wouter Vossen, de concertmeester van het Brabants Orkest, speelt hij het Vioolconcert van Beethoven, gedirigeerd door Kussmaul.

Musica Classica

Het ensemble Musica Classica brengt mmv de sopraan Claudia Patacca een programma met muzikale sprookje van Schütz, Schubert, Schumann en Spohr. 3 maart 20u15 Lutherse Kerk Groningen; 5 maart 20u15 Kleine Zaal Muziekcentrum Vredenburg Utrecht.

Toon-festival

Elektronica, geluid en beeld op het snijvlak van pop en avantgarde, op verschillende locaties in Haarlem. Minimale technodub van Pole (Berlijn), elektropop van Kreidler (Düsseldorf), drone-muziek van Troum (Bremen) en neolounge van Elektrotwist (Keulen). 2 mrt Nieuwe Vide, Haarlem, 3 mrt Patronaat, Haarlem, 4 mrt `SPI' van Gaudeamusprijswinnaar Yannis Kyriakides in Concertgebouw, Haarlem (14u).

Luka Bloom

Ierse akoestische eenmansband beperkt zich op zijn laatste album Keeper Of The Flame tot songmateriaal van anderen, van ABBA's Dancing queen tot No surprises van Radiohead. 3 mrt Arsenaal, Vlissingen, 4 mrt Schouwburg, Sittard, 6 mrt Stadsgehoorzaal, Leiden, 7 mrt Oosterpoort, Groningen, 8 mrt Harmonie, Leeuwarden, tournee t/m 22 mrt.