Nieuwe ontslagen politie Colombia

De nationale politie van Colombia heeft woensdag opnieuw een groot aantal agenten ontslagen. De 135 politiemannen die op straat zijn gezet zouden banden onderhouden met extreem-rechtse paramilitaire groeperingen. Verder worden zij beschuldigd van het schenden van de mensenrechten. Het Zuid-Amerikaanse land is al 37 jaar verwikkeld in een strijd van linkse guerrilla's tegen de strijdkrachten en rechtse paramilitairen. De laatsten hebben de afgelopen tien jaar meer dan 35.000 burgers vermoord. In oktober vorig jaar werden ook al 388 agenten ontslagen wegens schendingen van de mensenrechten. De nationale politie probeert haar imago op te poetsen. Sinds 1994 heeft de 100.000 man sterke organisatie al 11.000 agenten de laan uitgestuurd wegens mensenrechtenschendingen, corruptie en drugszaken.