Geen fusie Abbey en Bank of Scotland

De Britse hypotheekbank Abbey National heeft fusiebesprekingen met Bank of Scotland afgebroken. Als reden noemde Abbey gisteren de onzekerheid of Lloyds TSB later dit jaar wel of geen vijandig overnamebod op tafel mag leggen voor de aandeelhouders van Abbey. De Britse bankenstrijd heeft daarmee een verrassende wending genomen. Lloyds TSB kwam in december met een overnamebod. Abbey wilde hier echter niets van weten. Vorige week besloot de Britse minister van Handel, Byers, de mededingingsautoriteiten tot 12 juni de tijd te geven om te onderzoeken of een samengaan tussen Lloyds en Abbey wel gewenst is. Tot die tijd is het bod van Lloyds krachteloos. Daarmee lag de weg vrij voor een fusie tussen Bank of Scotland en Abbey, die al wel de goedkeuring had gekregen van de mededingingscommissie.