Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Zilveren Harp voor Bauer

De popgroepen Krezip en Bauer en het kleinkunstgezelschap Niet Uit Het Raam (NUHR) zijn de winnaars van de Zilveren Harpen 2000. Directeur Jerney Kaagman van initiatiefnemer Conamus maakte dat vanmorgen in Amsterdam bekend. De prijzen zijn een aanmoediging voor veelbelovende artiesten en worden op 27 februari in Amsterdam uigereikt tijdens het Nederlandse Muziekfeest.

De afgelopen jaren werden de harpen gewonnen door onder anderen Postmen, Total Touch, Acda & De Munnik en Van Dik Hout. Conamus ondersteunt in binnen- en buitenland de Nederlandse lichte muziek. De organisatie reikt de prijs uit in samenwerking met de BUMA, de organisatie voor muziekrechten.