Twee jaar cel voor veroorzaken van dodelijk ongeval

De rechtbank in Utrecht heeft gisteren een 26-jarige man uit Haastrecht veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en vijf jaar rijontzegging voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval en het doorrijden na een aanrijding. De man veroorzaakte op 25 juni onder invloed van alcohol in Oudewater een verkeersongeval. Hij reed in op drie fietsers, waarbij een vrouwelijke fietser om het leven kwam en een andere vrouw gewond raakte. Hij was niet gestopt, hoewel hij naar eigen zeggen wel een klap had gehoord. Volgens de rechtbank kon hij niet veroordeeld worden voor doodslag, omdat niet bewezen is dat de Haastrechter willens en wetens het risico had genomen dat door zijn handelswijze een dodelijk slachtoffer zou vallen. De officier van justitie had wegens doodslag vier jaar gevangenisstraf tegen de automobilist geëist. De automobilist reed het slachtoffer, de 20-jarige Mariska van Vliet uit Haastrecht, aan op de terugweg van een tentfeest in Hoenkoop. De vrouw had met twee vriendinnen hetzelfde feest bezocht en was met hen op de terugweg. De man had meer dan twaalf glazen bier gedronken en reed met een te hoge snelheid.