Telg uit een echte roeifamilie

Eeke van Nes is een van de bekendste en meest succesvolle Nederlandse roeisters van de laatste jaren. Ze nam tweemaal aan de Olympische Spelen deel. In 1996 behaalde ze met haar partner Irene Eis bij de Spelen van Atlanta een bronzen medaille in de dubbeltwee.

Afgelopen najaar veroverde ze tweemaal een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Sydney. Ze werd tweede in de dubbeltwee met Pieta van Dishoeck en ook tweede in de vrouwenacht. Na de Spelen in Sydney beëindigde ze haar roeiloopbaan.

De 31-jarige Van Nes behaalde ook op wereldkampioenschappen eremetaal. Tijdens de wereldkampioenschappen in 1995 werd ze tweede op de dubbeltwee en derde op de vier-zonder-stuurman. Op de WK van 1999 werd ze derde op de dubbeltwee. In 1993, '94 en '97 werd ze op de WK vierde. In 1998 won ze de wereldbeker, in 1999 werd ze tweede.

Haar vader won in 1968 in Mexico een zilveren medaille bij het roeien. Haar moeder werd in 1964 als roeister tweede op de wereldkampioenschappen. Eeke van Nes bracht haar jeugd door in Noorwegen. Haar grootvader Jan Thomée speelde zestien keer in het Nederlands voetbalelftal. Hij had de bijnaam `Het Kanon'. Eeke van Nes is afgestudeerd in de biotechnologie en werkt nu voor een biotechnologisch farmaceutisch bedrijf.