Selectie Radio

Vroege vogels. Aandacht voor de jaarlijkse telling van alle groene organisaties; samenbundeling van streekplannen voor milieu, natuur en economie in Limburg; het biggetje als huisdier en terugkerende verschijnselen in de natuur. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Reconstructie van een dertig jaar oude spionagezaak waarbij de Tsjechische geheime dienst STB in de BVD zou zijn geïnfiltreerd. Een gepensioneerde BVD-agent schreef er een nog niet gepubliceerde thriller over en gaat in een reportage terug naar Praag om deze zaak verder te belichten. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Radioportret van de 85-jarige oud-directeur van het Concertgebouworkest Piet Heuwekemeijer die in 1966 ontslagen werd wegens zijn strenge beleid. In het tweede uur een portret Herman Cohen die dit jaar bij een breder publiek bekend werd vanwege de biografie over zijn vader David, de voorzitter van de Joodsche Raad in de Tweede Wereldoorlog. Radio 5, 13.02-15.00u.

Volgspot. Muziaal eerbetoon aan Rotterdam dat in 2001 samen met de Portugese stad Porto de Culturele Hoofdstad van Europa is. Met het onvermijdelijke Ketelbinkie. Radio 1, 0.02-1.00u.