Jehova's (2)

Bij dezen wil ik u hartelijk bedanken voor het artikel over de getuigen van Jehova (Z, 23 dec.). Petra de Koning heeft het doel en de werkwijze van Jehovah's Getuigen heel goed weten weer te geven en helpt door dit artikel vooroordelen de wereld uit. Ik hoop dat veel mensen het goed lezen, zodat ze minder afkeer van onze prediking zullen hebben en begrijpen dat wat wij doen en zeggen werkelijk op de Bijbel gebaseerd is.

Twee opmerkingen:

1. De naam van God is in de oorspronkelijke Hebreeuwse tekst van de Heilige Schrift weergegeven met de Hebreeuwse letters die overeenkomen met JHVH (of JHWH), daarom wordt `Jehovah' geschreven met een `h' aan het eind.

2. Die student aan de deur kan beter, in plaats van een eigen filosofie te bedenken over de herkomst van het kerstfeest, eerst de geschiedenis gaan bestuderen.

    • I.M. den Ouden Meppel