Antwoorden Wetenschapsquiz

De zevende editie van de Nationale Wetenschapsquiz van VPRO en NWO, waarvan de vragen op 25 november j.l. in deze bijlage werden afgedrukt, heeft ongeveer 11.000 inzendingen van krantenlezers opgeleverd. De juiste antwoorden en de namen van de prijswinnaars werden op 24 december bekendgemaakt tijdens een VPRO-televisieuitzending. Er waren 1685 inzendingen van lezers van NRC Handelsblad. Van hen maakten 47 personen 3 fouten of minder. In totaal scoorden de lezers van deze krant 13 procent boven het gemiddelde.

Een uitgebreide toelichting op de antwoorden is te vinden op de Internetsites www.vpro.nl en www.nwo.nl.

Op de Juniorquiz, de derde editie, kwamen zo'n 4.000 antwoorden binnen. De uitslag en toelichting daarvan zullen worden bekendgemaakt op 31 december a.s. in een tv-aflevering van VPRO's Villa Achterwerk om 9.50 uur.