Amnesty stopt met campagne

De Nederlandse afdeling van Amnesty International heeft een advertentiecampagne gestopt waarin zij suggereert dat de politie in Hongarije zigeunerkinderen de tanden uitslaat. Volgens directeur A. Kemps van Amnesty Nederland is deze suggestie onjuist. De organisatie heeft inmiddels een brief met excuses gestuurd aan de Hongaarse minister van Binnenlandse Zaken. Volgens de Hongaarse regering stelde de campagne Hongarije ten onrechte in een kwaad daglicht. In de advertentie stelde Amnesty dat een Nederlands kind er een paar jaar over doet om zijn melktanden te verliezen. In Hongarije zou dit door toedoen van de politie een stuk sneller gaan. Volgens Amnesty International staat wel vast dat kinderen in Hongarije worden mishandeld, al gaat het dan niet om het uitslaan van tanden.