Schildpadden gered van soep

De Indiase politie heeft ruim achthonderd schildpadjes gered van een bende die ze naar Zuidoost-Azië wilde smokkelen. Vier mannen zijn op heterdaad betrapt. Ze hadden elf zakken bij zich, volgestouwd met in totaal 809 levende schildpadden. De smokkelaars waren op weg naar Calcutta om vandaar de dieren naar het buitenland te krijgen. De politie zegt met de arrestaties de voltallige bende op het spoor te zijn. Ze hoopt snel de leider te pakken die al eerder voor het smokkelen van schildpadden is veroordeeld. De export van beschermde diersoorten is verboden. De schildpadden zijn populair in Singapore, Thailand en Hongkong, waar ze in de soep gaan. Schildpaddenvlees geldt daar als een delicatesse. Eén van de aangehouden smokkelaars zei dat zij de dieren verkopen voor ongeveer één gulden vijftig per kilo.