`Parijs miste kans als voorzitter Europese Unie'

De (Franse) voorzitter van het Europese Parlement, Nicole Fontaine, is slecht te spreken over het Franse voorzitterschap van de EU. In het Franse boulevardblad Le Parisien spreekt ze van een ,,geweldig gemiste kans''. Frankrijk draagt de voorzittershamer op 1 januari over aan Zweden. Fontaine meent onder meer dat Frankrijk te weinig vooruitgang heeft geboekt bij de ,,historische uitdaging'' om de EU uit te breiden met nieuwe lidstaten. Ook constateert ze een gebrek aan goede samenwerking tussen Duitsland en Frankrijk. Bovendien zegt ze dat tijdens de jongste EU-top in het Franse Nice de regeringsleiders en staatshoofden meer de nationale belangen hebben verdedigd dan de Europese. Deze `renationalisatie' is de parlementsvoorzitter een doorn in het oog.