Directeur Kliq ontslagen

Arbeidsvoorziening heeft directeur H. Luchtmeijer van de Rotterdamse afdeling van het reïntegratiebedrijf Kliq ontslagen. Dat heeft een woordvoerster vandaag bevestigd. De ontslagprocedure is al begin deze maand in werking gezet. Luchtmeijer vecht zijn ontslag aan. De advocaten van beide partijen waren vanochtend niet voor commentaar bereikbaar. Het ontslag houdt verband met misbruik van Europese subsidiegelden voor arbeidsprojecten, dat vorig jaar aan het licht kwam. Vele miljoenen zouden onterecht zijn toegekend aan projecten in onder meer Gelderland en de regio Rotterdam. Het ministerie van Sociale Zaken onderzoekt de zaak en hoopt volgend jaar de resultaten te presenteren. In Rotterdam gaat het vooral om Futuro Laboral, een remigratieproject voor Antillianen. Daarbij zou ongeveer vijf miljoen gulden onjuist zijn besteed.