DIERENNIEUWS

Prairiehondje rijdt mee onder motorkap

EEN JONGE PRAIRIEHOND heeft onder de motorkap van een auto een reis van Parijs naar Zeeland gemaakt. Het beestje kwam tevoorschijn toen de automobilist uit Frankrijk in Burgh-Haamstede een garage raadpleegde omdat zijn auto was stilgevallen. Monteurs vonden het beestje en zagen dat de verstekeling tijdens de reis kabels had doorgebeten. Een dierenambulance bracht het dertig centimeter grote diertje naar het vogel- en egelasiel De Mikke in Middelburg. In de encyclopedie zocht men het onbekende beestje op. Het moet een ontsnapte prairiehond zijn, want die komen in Europa niet voor. De 1-jarige is ondergebracht in het opvangcentrum voor papegaaien in Veldhoven.

Hond belt 1-1-2 op gsm

DE POLITIE IN Veenendaal is tweede Kerstdag uitgerukt nadat een hond het alarmnummer 1-1-2 had gebeld. De centralist die het telefoontje opnam, kreeg niemand aan de lijn en hoorde alleen gerommel. Voor alle zekerheid trok de alarmdienst het gsm-nummer na en stelde de politie een onderzoek in bij de woning van de eigenaar in Elst. Daar bleek niemand thuis, op een hond na. In zijn mand lag een gsm-toestel. De politie gaat er vanuit dat het beest de telefoon als speeltje gebruikte en ,,nietsvermoedend'' de toetscombinatie 1-1-2 heeft ingedrukt.

Zeehonden veel mobieler

ZEEHONDEN DIE IN de Noordzee worden uitgezet, kunnen zich goed redden en zwemmen veel meer in de Noordzee heen en weer dan altijd werd gedacht. ,,Ze zijn mobieler dan we veronderstelden,'' zegt een woordvoerder van EcoMare op Texel, die de beesten onderzocht. ,,Sommige zeehonden zwemmen binnen een week tijd even heen en weer naar Engeland.'' (Nieuws van het ANP)