Boeing gered van razende passagier

Het gevecht had niet nog een paar seconden langer moeten duren, dan was de Boeing 747 van British Airways neergestort. Vanmorgen drong een passagier van vlucht BA 2069 van Londen Gatwick naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi de cockpit binnen en probeerde de controle over het Britse vliegtuig over te nemen.

De bemanning wist dat te voorkomen, maar daarbij ontstond een gevecht dat zeker twee minuten duurde. In die tijd wist de aanvaller de automatische piloot uit te schakelen, waardoor het vliegtuig in een vrije val dreigde te raken.

Een van de 379 passagiers vertelde na aankomst op het vliegveld van Nairobi, waar het vliegtuig vanmorgen rond een uur of tien veilig is geland, dat de meeste passagiers bij het begin van het drama lagen te dutten en werden opgeschrikt door een onheilspellende duik van het vliegtuig. De passagiers raakten in paniek toen even later nog een tweede duik volgde. Kort daarna kwam het vliegtuig weer tot rust.

Direct na het incident meldde de co-piloot volgens de passagier dat een ,,nasty'' man zojuist had geprobeerd de bemanning te doden. De co-piloot zei verder dat hij nog net een seconde of vier had gehad om het vliegtuig weer onder controle te krijgen.

Het was vanmorgen nog onduidelijk wat de man heeft bezield. Volgens de politie in Nairobi was de ,,geestelijk gestoorde man'' razend geworden.

Enkele passagiers raakten licht gewond