WOL eist miljarden van VEB

Als de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) de rechtszaak tegen World Online voortzet kan het rekenen op een tegenclaim die 16 keer zo groot is. Dit heeft een woordvoerster van World Online vanmorgen bevestigd.

Volgens de internetaanbieder heeft de VEB-claim schade veroorzaakt gedurende het overnameproces door het Italiaanse Tiscali. World Online (WOL) claimt daarom een bedrag van 1,6 miljard euro (3,5 miljard gulden), de som die alle aandeelhouders die bij de emissie hebben ingeschreven zouden kunnen claimen als zij de schadevergoeding van de VEB (25 euro per aandeel) zouden overnemen.

Voor World Online is de schade bij de overname van Tiscali al geleden. Waarom het internetbedrijf toch op de VEB wacht met het indienen van de schadeclaim is onduidelijk. ,,Het is niet in het belang van de aandeelhouders om direct naar de rechter te stappen. Dat leidt alleen maar af. Tiscali wil de waarde van de aandelen verhogen'', aldus de woordvoerster.

World Online heeft op 17 maart zo'n 67 miljoen aandelen naar de beurs gebracht. Omdat de Vereniging van Effectenbezitters slechts tienduizend aandelen vertegenwoordigt is de totale claim van de belangenvereniging (100 miljoen euro) veel kleiner dan de tegenclaim van World Online. De Vereniging van Effectenbezitters was vanmorgen niet voor commentaar bereikbaar.