Warenhuisconcern Bradlees failliet

Het Amerikaanse warenhuisconcern Bradlees heeft faillissement aangevraagd. De 9800 werknemers verliezen hun baan. De ondergang van Bradlees is een nieuw signaal dat de economische bloei in de VS over zijn hoogtepunt heen is. Het concern wijt de problemen vooral aan de vermindering van het besteedbare inkomen van de klanten als gevolg van de verzwakking van de economie en de stijging van de rente en de olieprijzen. Ook groeiende concurrentie en ongunstig weer in de eerste helft van dit jaar hebben een rol gespeeld. Bradlees heeft 105 winkels en drie distributiecentra verspreid over zeven staten in het noordoosten van de VS. De omzet bedroeg vorig jaar 1,5 miljard dollar (3,5 miljard gulden). Het concern verkoopt de inventaris aan een consortium onder leiding van Gordon Brothers Retail Partners in Boston.