Van der Laan zet punt achter profloopbaan

Harry van der Laan heeft het profvoetbal vaarwel gezegd. De 36-jarige spits voelt zich fysiek niet meer in staat om bij een nieuwe club zijn loopbaan voort te zetten. De voormalige topscorer zou het seizoen afmaken bij de Italiaanse club Viterbese uit de Serie C. Na een kort verblijf is hij evenwel teruggekeerd in Nederland. ,,Mijn enkels kunnen een volledig trainings- en wedstrijdritme niet meer aan'', zei Van der Laan. Hij werd eerder dit seizoen met een zevental ploeggenoten ontslagen bij FC Den Bosch, dat door financiële problemen moest bezuinigen. Bij Viterbese wilde hij zijn profcarrière besluiten. Van der Laan begon zijn profloopbaan in 1987. Hij speelde voor ADO Den Haag, Feyenoord, Dordrecht'90, Cambuur Leeuwarden en FC Den Bosch meer dan 350 wedstrijden in het betaalde voetbal. Van der Laan was goed voor 208 treffers.