Selectie Theater

Little Shop of Horrors

Bill van Dijk, Joke de Kruijf, Thomas van Luyn en de vleesetende plant in de geestigste musical van dit seizoen. 29 dec Deventer Schouwburg; 4 jan IJmuiden Stadsschouwburg.

Buddy

Engelse musical over de rock-carrière van Buddy Holly, waarin de vrolijke muziek de boventoon voert. T/m 30 dec Middelburg Stadsschouwburg; 2, 3 jan Kerkrade Theater.

Bernhard

In haar afscheidsvoorstelling bij Toneelgroep Amsterdam speelt Sigried Koetse een kreng van een actrice, en die actrice speelt een onuitstaanbare koningin... Een komedie vol zelfspot en dubbele bodems, gemodelleerd naar Am Ziel van Thomas Bernhard en op de spits gedreven door schrijver/regisseur Gerardjan Rijnders. 3 jan Venlo De Maaspoort; 4 jan Sittard Stadsschouwburg.

Verzameld werk

Ellen Vogel en Roos Ouwehand houden elkaar mooi in evenwicht in een stuk van Donald Margulies over een jonge schrijfster die in de leer wil bij haar grote voorbeeld. 29 dec Etten-Leur De Nobelaer; 30, 31 dec Den Haag Koninklijke Schouwburg; 3 jan Utrecht Stadsschouwburg.

There's no Business like Show Business

Vrolijke revue met de grootste hits van Irving Berlin in een lichtvoetig biografisch kader en Jon van Eerd als bezienswaardig middelpunt. 4, 5 jan Groningen Stadsschouwburg.

42nd Street

Een musical als een schuimtaart, met massale tapdans, weelderige tableaus en vakwerk van Angela Schijf, Mariska van Kolck, Bart Oomen en Gerrie van der Klei. T/m 7 jan Den Haag Nederlands Congres Centrum.