Selectie Muziek

Franciscus Kwartet

Het Engels-Nederlandse Franciscus Kwartet geeft 30 dec 20u15 een concert in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw tgv het verschijnen van een cd (Quartz Classics FQ 201) met een aantal zeldzaamheden als de originele versie van het later door Mozart vervangen tweede deel van zijn Kwartet KV 156 en de Tien variaties op een Russisch volkslied door componisten rond Rimski Korsakov.

Nieuwjaarsconcerten

Het traditionele Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble in het Amsterdamse Concertgebouw op 1 jan 12u wordt ook rechtstreeks uitgezonden via Ned. 3 en Radio 4. Het Concert In de wolken staat in het teken van `De Verandering', behandelt ook `De Liefde' en biedt verder composities van kinderen van 6 tot 15 jaar.

Het Residentie Orkest geeft olv Jaap van Zweden een Nieuwjaarsconcert met muziek van Bernstein, Copland, Schumann en Johann Strauss (oa An der schönen blauen Donau). 1 jan 15u Dr Anton Philipszaal Den Haag; 4 jan 20u15 Vredenburg Utrecht.

Nieuwe Muziek

Zeeland viert het nieuwe jaar op 1 jan vanaf 14u met een doorlopend concertprogramma in de Kloveniersdoelen in Middelburg.

Tristan und Isolde

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest geeft 4 jan 20u15 in de Rotterdamse Doelen olv Sir Simon Rattle een concertante uitvoering van de tweede acte van Wagners opera Tristan und Isolde, die vanaf 1 febr in zijn geheel en geënsceneerd wordt uitgevoerd door de Nederlandse Opera in het Amsterdamse Muziektheater. Solisten zijn Gabriele Schnaut, Petra Lang, Thomas Moser, Richard Dekker, Alan Held en Robert Lloyd.