Hague: vaker celstraffen

De leider van de Britse Conservatieven, William Hague, vindt dat wetsovertreders vaker gevangenisstraffen moeten krijgen. ,,Ik denk dat het wel eens nodig zou kunnen zijn om meer mensen naar de gevangenis te sturen om de situatie van recht en wet in dit land te herstellen'', aldus Hague. ,,Criminaliteit neemt toe, het aantal politiemensen neemt af en iedereen in dit land weet dat het een toenemend probleem is dat moet worden opgelost.'' Kort tevoren had Lord Woolf, de hoogste rechter in Groot-Brittannië, juist gewaarschuwd dat de Britse gevangenissen te vol zitten en dat mensen voor kleine misdaden naar de gevangenis sturen geen soelaas biedt. Lord Woolf pleit voor het zoeken naar alternatieve straffen. Hij beschuldigt politici ervan met harde taal tegen misdaad stemmen te willen winnen.