Anouk terug uit VS

Het management van Anouk wil het Amerikaanse contract van de zangeres verbreken. Anouk ging in november voor een half jaar naar de Verenigde Staten, maar is na een slaande ruzie op Broadway teruggekeerd. De manager van Anouk zegt `geen idee' te hebben wat er is gebeurd.

Een jaar geleden deed de Haagse zangeres ook al een vergeefse poging om door te breken in Amerika. Deze keer ging ze naar New York om zich bezig te houden met nummers schrijven, contacten leggen en muziek opnemen. Daarvoor had ze een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse platenmaatschappij Columbia. Volgens Anouk gingen haar in New York verschillende dingen irriteren, zoals het feit dat de Amerikanen van haar ,,een soort Pat Benetar of Melissa Etheridge wilden maken''. Daar gelooft de popster niet in: ,,Ze moeten me maar nemen zoals ik ben.''

Een afspraak op Broadway was het breekpunt. De Amerikanen kamen volgens Anouk uren te laat. Uit pure woede zou ze het gezelschap zijn aangevlogen. Wat er daarna gebeurde, laat Anouk in het midden. In ieder geval is de Haagse wel tot twee keer toe de gelegenheid uitgezet waar ze de afspraak hadden. De volgende dag heeft ze telefonisch nog haar excuses aangeboden, maar spijt zegt ze van haar 'optreden' niet te hebben.