Twee films van Soderbergh genomineerd

Twee verschillende films van regisseur Steven Soderbergh, Erin Brockovich en Traffic, zijn in verschillend categorieën genomineerd voor Golden Globes. De op 21 januari uit te reiken Golden Globes worden algemeen beschouwd als een graadmeter voor de Oscars die pas in april bekend worden. Ook Julia Roberts, die de titelrol speelt in Erin Brockovich, wordt gezien als een Oscar-kandidaat. Bij de Golden Globes is tevens de IJslandse zangeres Björk genomineerd, wegens haar hoofdrol in de musical Dancer in the Dark.

In de categorie buitenlandse films kreeg de Nederlandse Oscarinzending Kruimeltje geen Globe-nominatie.

In Hollywood wordt door de vakbladen opgemerkt dat er dit jaar weinig uitgesproken Oscarkandidaten zijn. Daardoor maken films die al geruime tijd geleden uitkwamen, zoals Erin Brockovich en Gladiator alsnog kans op bekroningen.