Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Buiten vlokt de sneeuw, het vriest behoorlijk en mijn verwarming is uitgevallen. Het probleem zit in de stoppenkast. Vind maar eens een elektricien in deze donkere dagen. De Nuon heeft andere zorgen dan de stoppenkast van een yup in de grachtengordel. Die zitten met Keizer Karel te onderhandelen over de zestig miljoen, die ergens in Vitesse zweeft. Bluft Aalbers of heeft hij echt een paar gestoorden gevonden die meer dan honderd miljoen in de Arnhemse subtopper willen duwen? Ik hoop het maar. Dan krijgt Nuon weer geld voor monteurs en komen ze eerder naar mijn stoppenkast kijken. Telefoon. Dat zal een monteur zijn. Hij zou terugbellen. Helaas. De redactie van NRC. Of ik een supporterstukje wil maken? ,,Maar het is toch woensdag?'' Volgens de krant niet. Volgens de krant is het een gewone maandag. Laat ik me deze kerstdagen nou met alles hebben beziggehouden, behalve met sport. Wie sport er nou met kerst? Engelse voetballers en marathonschaatsers, maar verder tuurt toch iedereen weemoedig naar boom en schoonmoeder. Ik las een verslag van het marathonschaatsen en heb meelij met de reporter, die zijn huis uit is gegaan om deze saaie sport te verslaan. Die domme rondjes van die onverstaanbare boerenzonen met de onbegrijpelijke sponsors op hun pak. Pietje Patat en Van der Leur Zaadveredeling. En daarvoor je huis uit. Er schijnt ook publiek voor te zijn. Ik zie tenminste wel eens wat mensen langs de kant staan. Wie zijn dat? Familie? Of is het Pietje Patat zelf. Samen met Van der Leur stevig genietend van hun naam op het schaatspak. Wat een onzin allemaal. Er moet een wet komen dat er met kerstmis niet gesport mag worden. Door niemand. Met kerst moet je bij de boom of met je familie naar het circus. Net als Kluivert. Hoe ik dat weet? Hij zat in Carré tegenover mij en gaf aan een ontroerende clown een handtekening. Nu gaat de bel! De Nuon?

    • Youp van ’t Hek