Romario scoort en flirt met Barcelona

Romario de Souza Faria is het scoren en het lonken naar andere clubs nog niet verleerd. De Braziliaanse spits maakte afgelopen zondag zijn 65ste seizoenstreffer voor Vasco da Gama, dat zich na de 3-1 zege op Cruzeiro plaatste voor de finale van de Joao Havelange Cup. Vlak voor het duel flirtte hij nog met zijn oude club Barcelona.

,,Ik heb ongelooflijke aanbiedingen op zak, maar ik vertrek alleen uit Brazilië om in Barcelona te spelen'', glunderde Romario tegenover een grote schare verslaggevers. ,,Als ze me willen, dan zijn ze daar nu van op de hoogte. Het wordt Barcelona, of ik blijf in Rio. Een andere optie is er niet'', verklaarde de Braziliaanse international.

De 34-jarige Romario beleeft als voetballer momenteel een tweede jeugd. Hij maakte zijn rentree in de nationale ploeg van Brazilië en vervult een leidersrol bij zijn club Vasco da Gama. Verleden week woensdag scoorde hij nog drie doelpunten tegen Palmeiras. ,,Ik ben ouder maar ook beter geworden, net als wijn. Ik evenaar het jaar 1994, toen ik mijn beste seizoen beleefde. Nu scoor ik meer. Dit is het moment om bij Barcelona terug te keren'', sprak Romario.

De kleine dribbelaar met de fluwelen balbehandeling werd in 1993 door de toenmalige trainer Johan Cruijff van PSV naar Barcelona gehaald. In 1995 verhuisde hij naar zijn geboorteland en tekende hij een contract voor Flamengo. Barcelona heeft als eerste prioriteit het aantrekken van een verdediger. De transferperiode in Spanje sluit in januari.