Koeman wijst bod Aalbers niet direct af

Trainer Ronald Koeman van Vitesse heeft vanaf zijn vakantieadres in Dubai positief gereageerd op het nieuws dat voormalig voorzitter Karel Aalbers de Arnhemse club voor honderd miljoen gulden wil overnemen.

Via zijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk liet Koeman weten dat hij het voorstel van Aalbers ,,een goede zaak vindt, zowel in financiële als sportieve zin. Hij hield een slag om de arm, maar toonde zich minder sceptisch dan de huidige voorzitter Jos Vaessen. ,,Als blijkt dat dit klopt, zou het fantastisch zijn voor de club'', aldus Koeman.

Aalbers haalde Koeman een jaar geleden als trainer naar Arnhem toe. Amper twee maanden in dienst werd de oud-international met het gedwongen vertrek van Aalbers geconfronteerd. De voorzitter moest het veld ruimen nadat hoofdsponsor Nuon van Vitesse constateerde dat de club onder Aalbers een schuldenlast van 60 miljoen gulden had opgebouwd. Tien maanden na het vertrek van Aalbers gaat de Arnhemse club nog gebukt onder financiële problemen. Vitesse sluit zelfs niet uit dat het op korte termijn spelers moet verkopen om aan zijn geldelijke verplichtingen te kunnen voldoen.

Aalbers bracht vrijdag naar buiten dat hij Vitesse met steun van financiers voor 100 miljoen wil overnemen. Het bestuur van de Arnhemse club beweert niets van een bod van Aalbers te weten. ,,Ik wil best in kerstwonderen geloven, maar dit komt wel heel onwezenlijk over'', reageerde Vaessen. De opvolger van Aalbers riep zijn club op de rust te bewaren. ,,We zijn hard bezig Vitesse gezond te maken en willen ons niet in de war laten brengen door een sprookje.''

Gisteravond demonstreerden ongeveer 75 supporters voor stadion Gelredome voor de terugkeer van Aalbers. `Keizer Karel forever' en `Nuon kills Vitesse' waren enkele van de leuzen op de spandoeken van de harde supporterskern. De supporters willen handtekeningen inzamelen om nog eens te benadrukken dat ze Aalbers terug willen laten keren.