Chaos gladheid valt mee

Ondanks de ijzel en de sneeuw hebben zich vanochtend geen ernstige aanrijdingen voorgedaan op de snelwegen in het zuiden en westen van Nederland. De politie heeft in de extreem rustige ochtendspits slechts enkele ongevallen gemeld. Die gebeurden op de A67 bij Eindhoven en de A12 tussen Waddinxveen en Bodegraven, maar niemand raakte daarbij gewond. Wel was er veel blikschade.

Volgens de ANWB bleven grote verkeersproblemen uit omdat zich zeer weinig automobilisten op de weg begaven. ,,Veel mensen hebben deze dagen vrij. Bij een normale ochtendspits was het verkeer in het westen en zuiden van het land helemaal ontwricht geraakt.''

De A67 was tussen Eindhoven en de Belgische grens enige tijd versperd na een aantal aanrijdingen. Volgens de politie waren zeker zes auto's betrokken bij kettingbotsingen, die werden veroorzaakt door ijzel. Rond half negen stond de enige file van de ochtend bij Waddinxveen. De combinatie van een bevroren wegdek en neerslag veroorzaakte daar enkele ongevallen. Het KNMI voorspelde vanochtend dat de situatie op de wegen in de loop van de dag door gladheid gevaarlijker zou worden.

Dit weekeinde overleed één automobilist door de gladheid op de wegen. In totaal kwamen de afgelopen dagen zes personen om in het autoverkeer.