Atlete Ottey loopt door

Merlene Ottey is nog altijd niet uitgelopen. De Jamaicaanse sprintster, veertig jaar oud inmiddels, heeft tegen een verslaggever van de Jamaica Observer verklaard dat ze er in elk geval nog een seizoen aan vastknoopt. Ottey kwam dit jaar vooral negatief in het nieuws doordat ze werd betrapt op het gebruik van het verboden spierversterkende middel nandrolon. Haar schorsing werd in juli opgeheven, precies op tijd om de Olympische Spelen nog te halen. Daar mocht ze op de valreep meedoen aan de 4x100 meter, al leidde dat tot de nodige wrevel in de ploeg. Ottey won niettemin haar achtste olympische medaille, een zilveren.

,,Na de stress en de meningsverschillen in Sydney heb ik even afstand genomen van atletiek en alles op een rijtje gezet. Ik ben er nu zeker van dat ik nog steeds de wil heb op het hoogste niveau actief te zijn. Ik wil in 2001 laten zien dat leeftijd geen beperkende factor is en dat ik nog steeds met de besten meekan.''