Soros voor rechter in Frankrijk

Miljardair en filantroop George Soros moet volgend jaar voor de rechter verschijnen op verdenking van handel met misbruik van voorkennis in 1988. Dat meldt de Franse krant Le Monde vandaag. Bronnen bij de Franse justitie hebben het bericht bevestigd tegenover het persbureau AP. Na een twaalf jaar durend onderzoek naar een financiële transactie rond de Franse bank Société Générale heeft een Parijse onderzoeksrechter besloten de vier verdachten in staat van beschuldiging te stellen. De vervolging van zeven anderen is afgeblazen.

Soros zou misbruik hebben gemaakt van exclusieve informatie toen hij een deel probeerde over te nemen van Société Générale, kort nadat deze Franse bank in 1987 werd geprivatiseerd. De andere verdachten zijn Charles Naouri, een voormalig topambtenaar op het Franse ministerie van Financiën, de Libanese zakenman Samir Traboulsi en de bankier Jean-Pierre Peyraud.