Selectie Radio

OVT. Na de column van hoofdredacteur Jozef Deleu van Ons Erfdeel is het eerste uur geheel gewijd aan de (her)inwijding van het uit 1937 daterende VPRO-orgel met onder anderen Han Reiziger en een gesprek met Cor Doesburg, auteur van het boek Orgels bij de omroep in Nederland. In het tweede uur het slot van een portret van de nestor van de Nederlandse sociaal-democratie, Marinus van der Goes van Naters die afgelopen donderdag 100 jaar werd. Radio 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-journaal. Terugblik op het afgelopen politieke jaar met PvdA-vice-fractievoorzitter Adri Duivesteijn en CDA-Tweede Kamerlid Hans Hillen en aandacht voor de het toekomstige politieke landschap. Radio 1, 13.30-14.00u.

Kerstkwesties. Extra lange uitzending met de econoom Arie van der Zwan, Balie-dirtecteur Andrée van Es en schrijfster Naima El Bazaz over de thema's van 2000: Verrijking, vreemdelingen, veiligheid en vervuiling. Het gesprek wordt afgewisseld door kleurrijke reportages over deze vier onderwerpen. Radio 1, 20.04-22.00u.