`Feyenoord wist van vervalsing pas Leonardo'

Volgens de Braziliaanse politicus Aldo Rebelo moet Feyenoord hebben geweten dat de Braziliaanse voetballer Leonardo beschikt over een vals Portugees paspoort. Dit zei Rebelo gisteravond in het tv-programma Netwerk. Hij is voorzitter van de parlementaire commissie die onderzoek doet naar de transfers van minderjarige voetballers naar het buitenland van Brazilië. Volgens Rebelo moet het Rotterdamse Openbaar Ministerie zich niet richten op de 17-jarige Leonardo, maar op zijn werkgever Feyenoord. Rebelo, die in januari naar Nederland komt, zei over informatie te beschikken waaruit blijkt dat spelersmakelaars, zaakwaarnemers en voetbalclubs betrokken zijn bij bij paspoortenzwendel en handel in minderjarige Braziliaanse voetballers. Leonardo wordt ervan verdacht met valse Portugese papieren in de eredivisie te hebben gespeeld tot justitie daar onlangs een einde aan maakte. Voetballers onder de achttien van buiten de EU krijgen in principe geen werk- en verblijfsvergunning.