Amalia Brendiss

Op zaterdag 13 mei om 15.30 uur redde God het leven van Amalia Bendriss. De 18-jarige inwoonster van Enschede werd wakker van geknal op straat. Net toen ze voor het raam stond om te kijken wat er aan de hand was, vloog de nabijgelegen vuurwerkopslagplaats de lucht in. De knal blies het raam uit de sponning en met een bloedende hoofdwond rende Bendriss naar buiten. ,,Ik was bang, maar God heeft me gered.''

Sinds de ramp woont ze bij haar pleegmoeder in de Amsterdamse Bijlmermeer. ,,Met kerst ga ik naar de kerk'', zegt ze. ,,Met oud en nieuw ben ik bij vrienden in Enschede. Daar is vast minder vuurwerk dan hier.'' De medewerkster van McDonald's heeft twee wensen voor het nieuwe jaar. Ze hoopt te worden wat God vindt dat ze moet worden. En ze wil zo snel mogelijk het geld bij elkaar sparen voor een reis naar een bijbelschool in Sydney.

(Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold)