Zwak Heerenveen verliest van tien Groningers

Heerenveen verzuimde gisteren een man-meer-situatie uit te buiten. De Friezen verloren met 2-1 bij FC Groningen, dat een groot deel van de wedstrijd getalsmatig in minderheid was. Dennis de Nooijer opende na een kwartier de score voor Heerenveen. Hugo maakte tien minuten voor rust de gelijkmaker. Even later kreeg hij de rode kaart wegens het slaan van een tegenstander. Tien minuten voor tijd diende Van Dijk Heerenveen de genadeslag toe via een strafschop.

RBC en FC Twente speelden gisteravond gelijk. FC Twente mocht blij zijn dat het met 2-2 ontsnapte. RBC overklaste de ploeg uit Enschede. Pas in de tweede helft vielen de doelpunten. Hertog van RBC schoot uit een vrije trap de bal fraai achter Boschker. Cales zorgde na een mooi opgezette aanval voor het tweede Roosendaalse doelpunt. In nagenoeg geslagen positie bracht Van der Paar (1-2) de spanning terug, de onwaarschijnlijke gelijkmaker kwam van Vennegoor of Hesselink.