Spoetnik voor iedereen!

Altijd maar weer die champagne! Met Kerst en op oudejaarsavond. Gaat dat nou nooit vervelen? Terwijl er toch drankjes bestaan die veel lekkerder zijn. En met meer belletjes ook nog! En stukken goedkoper. Lees en luister goed. Heb je wel eens iemand, die vroeger een kind was, over de Spoetnik horen vertellen? En dan bedoel ik niet dat ding dat door de ruimte vloog. Dat was de Spoetnik die de eerste echte satelliet was. Hij werd bedacht en in elkaar gezet in de Sovjet-Unie en ze noemden dat toen nog een kunstmaan. Nee, er bestond in die tijd een drank voor kinderen die je zelf kon maken en die werd daarnaar genoemd. Ook Spoetnik dus. Dat maakt nieuwsgierig, want hoe fabriceer je zon drinkbare spoetnik?

Je neemt een glas, een groot glas, en daar doe je een schepje suiker in. Gewone suiker en daarop giet je een halve eetlepel koffiemelk. Gewone koffiemelk.

Nu pak je de fles met frisdrank. Met de smaak die je het lekkerst vindt, maar er moet wel prik in zitten. Je giet het glas vol en je hebt een spoetnik. Heel eenvoudig. Maar wel met geheimzinnig spoetnikschuim erop en echte spoetniksmaak erin.

Haal maar een grote fles koffiemelk, een kilo suiker en een krat priklimonade in huis. Want iedereen wil die te gekke spoetnik proeven!

    • Philip Mechanicus