Den Bosch durfde niet op te treden

De politie in Den Bosch durfde tijdens de rellen geen arrestaties te verrichten omdat zij informatie had dat de relschoppers vuurwapens bij zich hadden. Dit heeft burgemeester Rombouts gisteravond gezegd in de gemeenteraad.

In de raadsvergadering wilde Rombouts verder niet ingaan op kritische vragen van onder meer collegepartij Bosch Belang over zijn optreden tijdens de rellen. Nadat zaterdagochtend een voetbalsupporter werd doodgeschoten door een politieman, is Den Bosch drie dagen toneel geweest van rellen. Daarbij werd voor miljoenen schade aangericht en vielen enkele lichtgewonden. Aan de rellen kwam pas een eind toen dinsdagavond een noodverordening werd afgekondigd. Verschillende partijen in de Bossche gemeenteraad vonden dat te laat. Toen gisteren de raad de noodverordening moest bekrachtigen vroeg fractievoorzitter P. van de Krabben van Bosch Belang de burgemeester om nadere informatie. Rombouts wilde echter niet meer zeggen dan zijn mededeling over de vuurwapens.

Voor de doodgeschoten FC Den Bosch-supporter Pierre Bouleij (31)vond vandaag in het Ecco Stadion een korte plechtigheid plaats. Daarna volgde een mis in de Salvatorkerk. Bouleij was geen crimineel, schreef de familie op het gedachtenisprentje: ,,het was een fout van die agent, in onze ogen blijft Pierre een toffe vent.''