Andere World

Ze heeft geen behoefte aan publiciteit, maar Nina Brink sluit het jaar 2000 af zoals ze het begonnen is: in het middelpunt van de aandacht. In een interview met het maandblad Opzij onthult de voormalig topvrouw van World Online dat zij ,,helderwaarnemend'' is en wel eens een helderziende heeft bezocht. Helaas kwam Brink pas op dat idee toen de beursgang achter de rug was.

Het moet gezegd, Brink heeft nog steeds verrassingen in petto. Ze vindt niet dat ze in haar carrière obstakels heeft ondervonden omdat ze vrouw is. Wel vraagt ze zich af hoe het een man in haar situatie zou zijn vergaan. ,,Een man heeft maatjes. Die had ik niet dus werd ik ook niet geholpen.''

Toch heeft Brink haar beproevingen rond en na de beursgang niet alléén doorstaan. Er is – in haar woorden – een ghost bij haar aanwezig: ,,Iemand of iemanden, die om je heen zweven, die invalshoeken zien, die je helpen bij bepaalde zaken.''

Achter de veelbesproken foto van Brink op de dag van de beursgang – duimen omhoog – blijkt een mysterie schuil te gaan. Tweehonderd persfotografen stonden om haar heen. Ze zeurden: omhoog die duimen. ,,En ineens, als vanzelf, gingen mijn handen de lucht in'', zegt Brink.

Fotografen krijgen vaker dingen in de schoenen geschoven, maar telepathische manipulatie gaat ver. Misschien heeft die ghost rond haar iets op zijn geweten. Zou die ook aandelen hebben?

    • Michiel van Nieuwstadt