Voetsporen

Een tijdje geleden is bij mijn moeders buurvrouw ingebroken. Dat was in al die 45 jaar nog nooit gebeurd. Mijn moeders buurvrouw is slecht ter been en Parkinson-patiënt. Ze was 's ochtends nietsvermoedend naar beneden gekomen. Tot haar grote schrik lag de woonkamer overhoop. De politie constateerde dat de achterdeur met een koevoet was geforceerd. De buurvrouw bleek niet het enige slachtoffer, ook bij anderen was ingebroken. De straat met veel alleenstaande ouderen was in rep en roer. Onmiddellijk nam de buurt maatregelen. De jongeren hielpen de ouderen. Bij mijn moeder werd een raampje in de achterkamer vergrendeld. Bij anderen werden extra sloten geplaatst. In de achtertuinen kwam een hek.

Maar voor de buurvrouw bleef het nog nachtenlang spoken. In de slaapkamer waren voetsporen gevonden. Volgens de politie had de inbreker naast haar bed gestaan. Sommige dingen wil je niet weten.

    • Diana van Dijk