Selectie Theater

Little Shop of Horrors

Bill van Dijk, Joke de Kruijf, Thomas van Luyn en de vleesetende plant in de geestigste musical van dit seizoen. 22 dec Zwolle Odeon; 23 dec Stadskanaal Geert Teis.

Buddy

Engelse musical over de rock-carrière van Buddy Holly, waarin de vrolijke muziek de boventoon voert. 22 t/m 24 dec Gouda Schouwburg; 28 t/m 30 dec Middelburg Stadsschouwburg.

Een nagelaten bekentenis

Bij het Nationale Toneel bewerkte Ger Thijs Marcellus Emants' fin-de-siècle-roman tot een ijselijke monoloog. De verteller die Thijs neerzet is een kille moordenaar en tegelijkertijd een gevoelige, naar contact met zijn medemens snakkende heer. En zo ontstaat, onder regie van Frans Strijards, het portret van een verknipt mens in een omgeving met een zichzelf tegensprekende moraal. T/m 23 dec Den Haag Theater aan het Spui.

Bernhard

In haar afscheidsvoorstelling bij Toneelgroep Amsterdam speelt Sigried Koetse een kreng van een actrice en die actrice speelt een onuitstaanbare koningin... Een komedie vol zelfspot en dubbele bodems, gemodelleerd naar Am Ziel van Thomas Bernhard en op de spits gedreven door schrijver/regisseur Gerardjan Rijnders. 22, 23 dec Den Haag Koninklijke Schouwburg.

Vergeef ze, ze weten niet wat ze doen

Minou Bosua en Ingrid Werner, alias de Bloeiende Maagden, spelen cabaret over de zin van het leven, als een spannende quiz met diverse kandidaten en harde vragen. 22 dec Kerkrade Wijngrachttheater.

Zin

Sanne Wallis de Vries speelt haar tweede cabaretshow vol rare observaties en rake typeringen. 22 dec Amersfoort De Flint; 23 dec Hendrik Ido Ambacht Cascade.

Verzameld werk

Ellen Vogel en Roos Ouwehand houden elkaar mooi in evenwicht in een stuk van Donald Margulies over een jonge schrijfster die in de leer wil bij haar grote voorbeeld. 22 dec Den Helder De Kampanje; 23 dec Dronten De Meerpaal; 27 dec Gouda Schouwburg.

There's no Business like Show Business

Vrolijke revue met de grootste hits van Irving Berlin in een lichtvoetig biografisch kader en Jon van Eerd als bezienswaardig middelpunt. 23 t/m 26 dec Haarlem Concertgebouw.

42nd Street

Een musical als een schuimtaart, met massale tapdans, weelderige tableaus en vakwerk van Angela Schijf, Mariska van Kolck, Bart Oomen en Gerrie van der Klei. T/m 7 jan Den Haag Nederlands Congres Centrum.