Selectie Muziek

Kerstconcerten

Sinds Haitink is Mahler ook Kerstmuziek. Jaap van Zweden dirigeert de Vijfde symfonie van Mahler bij het Orkest van het Oosten, voorafgegaan door Radierungen von Rembrandt (Etsen van Rembrandt) van Willem Mengelberg. 23 dec 20u en 26 dec 14u30 Muziekcentrum Enschede; 29 dec 19u30 Doelen Rotterdam (26 en 29 dec alleen Mahler).

Het Bachkoor Holland en het Concertgebouw Kamerorkest geven 22 dec 19u15 olv Daniel Reuss een uitvoering van het Weihnachtsoratorium van Bach in de Pieterskerk in Leiden.

De Amsterdamse Bachsolisten geven olv Richard Egarr en mmv de sopraan Lynne Dawson en de trompettist Peter Masseurs het kersconcert Jauchzet Gott met muziek van Telemann, Corelli, Bach en Händel. 22 dec 20u15 Concertgebouw Amsterdam; 23 dec 20u15 Musis Sacrum Arnhem.

De vereniging Vrienden van de Opera organiseert 24 dec 14u30 in de Amsterdamse Vondelkerk het kerstconcert Noël des amis, waarop José Scholten en Clara de Vries duetten zingen van Chopin, opera-aria's en kerstrepertoire.

De pianiste Eliane Rodrigues geeft 26 dec 14u30 een Chopinrecital in de Grote Zaal van de Rotterdamse Doelen.

De pianiste Regina Albrink geeft 26 dec 14u15 in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

De fluitiste Lorna MacGhee en de pianist Piers Lane geven 26 dec 15u een Kerstmatinee in de Maartenskerk in Doorn met muziek van Fauré, Milhaud, Marais, Poulenc, Rachmaninov en Prokofjev.