Selectie Films

O Brother, Where Are Thou

Losjes op de Odyssee gebaseerde muzikale road movie die zich afspeelt in het Mississippi tijdens de depressie. Achtste speelfilm van Joel en Ethan Coen brengt allerlei feiten en fantasiën over het diepe Zuiden samen in een postmodern sprookje waarin George Clooney met een knipoog op Clark Gable lijkt. In meer dan 16 theaters.

Small Time Crooks

Ouderwets lichte komedie vol oneliners van Woody Allen over een bankovervaller die per ongeluk rijk wordt met koekjesbakken en het als nouveau riche in New York minder naar zijn zin heeft dan zijn vrouw. Met Allen, Tracey Ullman en Hugh Grant. In meer dan 13 theaters.

Tri Brata

Drie broers groeien op in een afgelegen dorpje in Kazachstan in vierde speelfilm van Serik Aprimov en maken in de vorm van stoomtreinen en straaljagers kennis met het verleden en de moderne tijd. Kleine tafereeltjes als plassen op molshopen en watermeloenen stelen maken de kijker deelgenoot van de nog onbedorven blik van de jongens. Amsterdam: Rialto.

Vengo

Hartverscheurend mooie film van Tony Gatlif over door Zuid-Spaanse zigeuners gezongen en gespeelde flamenco. Onbetekenend verhaaltje is slechts de kapstok voor hartstochtelijke muzikale duels, waar gevoelens in kunnen verdrinken. Amsterdam: Cinecenter, Rialto. Arnhem:Filmhuis Arnhem. Den Haag: Haags Filmhuis. Eindhoven: Plaza Futura. Rotterdam: Lantaren/Venster. Utrecht: 't Hoogt.

La Veuve de Saint-Pierre

Weerbarstige kostuumfilm van Patrice Leconte over de betekenis van beschaving op een Frans eiland voor de Amerikaanse kunst. Met regisseur Emir Kusturica als de visser over wie de vrijgevochten kapiteinsvrouw Juliette Binoche zich omstreeks 1850 ontfermt. Amsterdam: Kriterion, De Uitkijk. Den Haag: Babylon. Groningen: Poelestraat. Leiden: Kijkhuis Leiden. Rotterdam: Lantaren/Venster. Utrecht: Springhaver.

En verder

American Psycho Amsterdam: The Movies. Dordrecht: Filmhuis Cinode; Being John Malkovich Amsterdam: The Movies. Eindhoven: Plaza Futura. Groningen: Poelestraat. Maastricht: Lumière; Dancer in the Dark in meer dan 19 theaters; High Fidelity Amsterdam: De Uitkijk. Delft: Filmhuis Lumen. Deventer: Filmhuis De Keizer. Eindhoven: Plaza Futura. Utrecht: Springhaver; Lies Eindhoven: Plaza Futura; Magnolia Amsterdam: Kriterion. Groningen: Poelestraat; Nurse Betty Amsterdam: The Movies, Pathé de Munt. Delft: Filmhuis Lumen. Maastricht: Lumière. Tilburg: Cinecitta; Snatch in meer dan 16 theaters; Wilde Mossels Amsterdam: Het Ketelhuis. Middelburg: Cinema Middelburg; Wonder Boys Amsterdam: Tuschinski. Rotterdam: Cinerama. Utrecht: City/Movies. Wageningen: Molenstraattheater; Wonderland Amsterdam: Cinecenter. Den Haag: Haags Filmhuis.