Romario op dreef

Romario heeft weer van zich doen spreken. In de derde en beslissende wedstrijd van Vasco da Gama in de finale van de strijd om de Braziliaanse Copa Mercosur nam de 34-jarige aanvaller gisteren drie doelpunten voor zijn rekening. Daarmee leidde de oud-PSV'er, met steun van Juninho, zijn ploeg na rust voorbij Palmeiras, 4-3.

Bij rust leidde Palmeiras nog met 3-0. In de tweede helft scoorde Romario drie keer. Twee keer deed hij dat uit een strafschop. Het beslissende doelpunt maakte hij drie minuten in blessuretijd. Uit pure ellende bleven de spelers van Palmeiras na afloop minutenlang verslagen op de grasmat liggen.

Romario, onlangs weer teruggekeerd in de nationale ploeg van Brazilië, scoorde dit seizoen inmiddels al 64 keer. Dat is een record voor een speler van Vasco da Gama. De strijd om de Copa Mercosur werd drie jaar geleden vooral om commerciële redenen in het leven geroepen.