Philips rekent op intern onderzoek voetbalclub PSV

Hoofdsponsor Philips van PSV verwacht dat het bestuur van de Eindhovense voetbalclub uitzoekt wat waar is van alle beschuldigingen aan het adres van voorzitter Harrie van Raaij, voormalig manager Frank Arnesen en trainer Erik Gerets. Dat heeft een woordvoerster vanmorgen gezegd.

Philips reageert op de nieuwe beschuldiging van directeur Antoine Vanhove van Club Brugge. Die verklaarde dinsdag tegenover de commissie van de Belgische voetbalbond die de omkoopaffaire rond voetbalmakelaar Stojic uitzoekt, dat hij Van Raaij en Arnesen gewaarschuwd heeft voor de praktijken van Stojic.

Ondanks de waarschuwing bleven beiden onderhandelen met de makelaar, een vriend van Gerets. Dat gebeurde bij de transfers van de voetballers Eric Addo en Ivica Kralj. Stojic ontving voor die transfers van PSV een commissie van in totaal zo'n acht ton.

Van Raaij ontkent op enig moment door Vanhove gewaarschuwd te zijn voor Stojic. Twee weken geleden, na de eerste berichten over de omkoopaffaire, zei Van Raaij ,,voorlopig'' geen zaken meer te doen met Stojic.

Gerets verklaarde dinsdag, na zijn gesprek met de onderzoekscommissie, in onder meer het Algemeen Dagblad ,,een goed gevoel'' te hebben. Hij zegt alleen gehoord te zijn als getuige, niet als verdachte. Volgens Gerets wordt hem ,,niets ten laste gelegd''.

Voorzitter René Verstringhe van het bondsparket van de Belgische voetbalbond begrijpt de uitlatingen van Gerets niet. ,,Niemand is verdachte! Dit is een informatief onderzoek, geen strafrechtelijk onderzoek. Wij vergaren feitelijkheden, onder meer door het horen van de betrokkenen. Pas daarna zien we of, en zo ja wat er moet gebeuren.''