`Pas op met Duitse worst'

Alle worstproducten in Duitsland die vlees bevatten met risico op de gekkekoeienziekte (BSE) ,,dienen uit de schappen van winkels te worden gehaald''. Dat heeft de Duitse minister van Volksgezondheid, Andrea Fischer, gisteren verklaard, daags nadat ze haar landgenoten verzekerd had dat de consumptie van Duitse worst geen kwaad kon. Producenten moeten alle worstproducten terugroepen waarin vleesresten zijn verwerkt die voor 1 oktober machinaal van de botten van runderen zijn gehaald, aldus Fischer. Tot 1 oktober mochten ook de vleesresten afkomstig van de wervelkolom worden gebruikt. ,,Maar volgens het jongste onderzoek valt niet uit te sluiten dat daarbij materiaal met BSE-risico afkomstig uit het binnenste van de wervelkolom aan het vlees blijft kleven'', aldus een verklaring van Fischer. `Bratwurst' en `Currywurst' behoren tot de favoriete etenswaren van de Duitsers.