Montesinos zou in Venezuela zitten

De voortvluchtige ex-chef van de Peruaanse inlichtingendienst, Vladimiro Montesinos, verblijft onder de schuilnaam Manuel Rodriguez in Venezuela, waar hij plastische chirurgie heeft ondergaan. Dat melden lokale media. De Venezolaanse autoriteiten hebben gezegd dit niet te kunnen bevestigen. Montesinos, die volgens velen de macht was achter de dictatuur van ex-president Fujimori, kwam afgelopen najaar ten val nadat videobeelden waren uitgezonden waarop te zien was hoe hij een parlementarier omkocht. Volgens getuigen zou Montesinos eind oktober met een zeilboot uit Peru zijn ontsnapt om via de Galapagos eilanden Costa Rica binnen te komen. Vandaar zou hij via Aruba in Venezuela terecht zijn gekomen. Zwitserse autoriteiten hebben 70 miljoen dollar op bankrekeningen van Montesinos geblokkeerd in afwachting van een onderzoek naar witwaspraktijken waarbij hij betrokken zou zijn.