MEDIAMOMENTEN 2000

,,Het miljonairsechtpaar Coby Bos en Stefan Kerkhofs gaat uit elkaar!'' meldt de persdienst van RTL4. ,,Vorige week namen ze de beslissing om de scheiding aan te vragen. Zij realiseerden zich dat de liefde die nodig is voor een lang en gelukkig huwelijk voor hen samen niet is weggelegd.''

Andere mensen worden eerst verliefd en kunnen daarna altijd nog overwegen of ze ook zullen trouwen, maar hier was alles anders. In een snelkookpansituatie naar Amerikaans voorbeeld moest een miljonair – nu ja, na veel moeite was de baas van een Vlaams tv-stuntbedrijfje bereid gevonden als zodanig op te treden – uit vijftig vrouwen de ware kiezen. De daaropvolgende huwelijksvoltrekking was contractueel verplicht. Voor alle zekerheid wel op huwelijkse voorwaarden; de dame in kwestie zou er geen slaatje uit kunnen slaan.

Dat het Amerikaanse huwelijk al na luttele dagen ontbonden werd, en dat dit fiasco voor de tv-zender Fox reden was om het voorlopig bij één aflevering te laten, kon RTL4 niet deren. Naar de finale keken 2,5 miljoen mensen en daar ging het om. Maar onmiddellijk begon ook de onvermijdelijke jacht op smetjes op het blazoen van de miljonair en zijn nieuwe gade. De in dit genre gespecialiseerde pers kon zijn geluk niet op: de miljonair was tot dusver de herenliefde toegedaan! Hij gaf het zelf ook toe, maar nu had hij zich eerlijk voorgenomen een vrouw te beminnen en een gezin te stichten.

Tot in de slaapkamer is het paar vervolgens bespied. Vooral door Henk van der Meyden, die in de Telegraaf bewees dat hij nog steeds de grootmeester op dit gebied is: ,,Toch viel het insiders op dat het huwelijk nauwelijks geconsumeerd werd. Er mag dan wel seks hebben plaatsgehad tussen het paar – zij het dat de kwaliteit daarvan minimaal was – de huwelijksnacht was niet wat Coby zich daarvan had voorgesteld.'' Natuurlijk had Van der Meyden deze week de primeur van de aanstaande echtscheiding. Maar onderschat ook RTL4 niet; op eerste kerstdag maakt men een programma over het mislukte huwelijk. Het ware uitmelken wordt nergens zo bedreven beoefend als daar. Dat de zender intussen ook een echtscheidingsshow beraamt, is toeval. Zeggen ze.

(Tekst Henk van Gelder, Foto WFA)

    • Henk van Gelder