Instituut voor vormgeving gaat definitief dicht

Op 31 december 2000 sluit het Vormgevingsinstituut in Amsterdam definitief haar deuren. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de gemeente Amsterdam met het pand aan de Keizersgracht gaat doen. Het ziet er naar uit dat de vormgevingsbibliotheek naar de gemeente Amsterdam gaat en in het huidige pand toegankelijk blijft. Na een negatief advies van de Raad voor Cultuur besloot staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) het instituut de komende vier jaar niet te subsidiëren. Wel reserveerde hij drie miljoen gulden voor een nieuw vormgevingsbeleid. Een door Van der Ploeg op 30 november geïnstalleerde commissie komt uiterlijk juni 2001 met een advies over het te voeren beleid. De commissie vormgeving bestaat naast voorzitter Jules van den Vijver uit Christine de Baan, Babs Haenen, Dingeman Kuilman, Dick Rijken, Marcel Vroom en Angelique Westerhof.