Hoofddorp kandidaat voor EASA

Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) heeft gisteren tijdens een bijeenkomst van Europese transportministers Hoofddorp kandidaat gesteld als vestigingsplaats voor het op te richten Europees Agentschap voor Veiligheidheid in de Burgerluchtvaart (EASA). De EASA moet de opvolger worden van de nu bestaande informele samenwerking tussen de EU-lidstaten op het gebied van luchtveiligheid in de Joint Aviation Authorities (JAA), dat al in Hoofddorp is gevestigd. Netelenbos zei vanmorgen dat zij met de kandidatuur van Hoofddorp tot volgend voorjaar had willen wachten, maar gisteren in actie kwam toen haar Duitse collega Keulen als kandidaat-vestigingsplaats naar voren schoof. Het Nederlandse kabinet heeft aanvankelijk aan Den Haag gedacht, maar volgens Netelenbos sluit Hoofddorp beter aan bij de wensen van de luchtvaartwereld. (Hans Buddingh, Brussel)

    • Hans Buddingh'