FESTIVALS

Jaarlijks terugkerende festivals:

Groots Festival van het Levenslied Duizenden bezoekers reizen jaarlijks naar Tilburg waar in juni drie dagen achter elkaar (van vrijdag tot en met zondag) op twee podia non-stop-optredens te zien zijn van Nederlandstalige artiesten. Het festival slaagt er altijd in grote namen te contracteren. Afgelopen jaar waren onder meer Marianne Weber (`Ik weet best dat er een ander is'), Jacques Herb (`Manuela'), Henk Wijngaard (`Met de vlam in de pijp') en Corry Konings ((`Mooi was die tijd') van de partij. Ben Cramer (`Hij was maar een clown') fungeerde als verrassingsact. Naast bekende artiesten treedt ook altijd een aantal plaatselijke talenten op.

(www.tilburgtrakeert.nl)

Smartlappenfestival Vijfenveertig kroegen staan elk jaar in november een weekeinde lang in het teken van het levenslied tijdens het Utrechtse smartlappenfestival. De cafés wisselen smartlappenmeezingavonden af met optredens van veelal minder bekende Nederlandstalige artiesten en gezelschappen.

(www.smartlappenfestival.nl)

Festival van het Levenslied In Leiden organiseert de VVV sinds het overlijden van de uit Leiden afkomstige Zangeres Zonder Naam in 1999 al twee jaar achter elkaar het festival van het levenslied. Levensliederenzangers en -zangeressen strijden in een talentenjacht om de Mary Bey-trofee. De voorrondes vinden plaats in mei, het festival zelf (met de finale) wordt in september gehouden.

(www.levenslied.nl)