FC Utrecht behaalt vijfde zege op rij

Trainer Frans Adelaar heeft met FC Utrecht een clubrecord gevestigd. Nooit eerder won de ploeg uit de Domstad vijf competitieduels op rij. Gisteravond was Utrecht met 2-1 te sterk voor RKC Waalwijk, na eerder al achtereenvolgens Ajax, Fortuna Sittard, NAC en De Graafschap te hebben verslagen. Door de overwinning klom Utrecht naar de gedeelde zesde plaats. Een maand geleden stond de ploeg van Adelaar nog dertiende en was de sfeer binnen de van oudsher roerige club gespannen.

,,We gaan met een heerlijk gevoel de feestdagen in'', glunderde Adelaar na afloop. ,,Vijftien punten uit de laatste vijf wedstrijden is niet niets. We hebben nog gevraagd aan de KNVB om de winterstop een paar weken uit te stellen, maar dat zat er niet in.'' Patrick Zwaanswijk en Dirk Kuyt scoorden voor de thuisploeg in het duel dat een kwartier te laat begon omdat de spelersbus van RKC vast zat in de file. Invaller Arjan Human verkleinde de marge in de 79ste minuut na een scrimmage voor het Utrecht-doel.

Willem II won gisteren met 2-0 van NEC, dat de tol betaalde voor een defensieve speelwijze. Zo plichtmatig was het optreden van de ploeg uit Nijmegen dat de toeschouwers in Tilburg nog voor rust ,,anti-voetbal'' scandeerden. NEC miste de twee geschorste spitsen Hristov en De Gier. Mariano Bombarda en Dmitri Shoekov namen de doelpunten voor hun rekening. Willem II steeg door de overwinning naar de zesde plaats op de ranglijst.