Bestuur Honki Ponk op de vlucht

Twee bestuursleden van kinderopvang Honki Ponk in Schiedam, M. van Wolferen en P. de Bruin, zijn dinsdagavond op de vlucht geslagen voor zo'n dertig ouders en personeelsleden.

De partijen zouden een gesprek hebben met het personeel om de problemen rond Honki Ponk te bespreken. Drie centra van Honki Ponk, waar plaats is voor ruim 250 kinderen, zijn al meer dan een week dicht.

De twee bestuursleden vluchtten weg toen zij bij aankomst zagen dat zich een grote groep ouders en personeelsleden voor de ingang had verzameld. Toen zij wegreden, zetten enkele ouders de achtervolging in. De twee vluchtten hierop het politiebureau in, waar zij bescherming zochten. Een kort gesprek aldaar met enkele ouders leverde geen nieuwe resultaten op.

Reden voor de onrust rond het centrum was het bericht dat directrice Van Wolferen, buiten medeweten van het bestuur, de ouders en het personeel, de omstreden iatrosoof J.P.de Kok, had aangetrokken als adviseur. P. de Bruin, advocaat van De Kok, werd bestuurslid.

Een vandaag door de gemeente Schiedam gesteld ultimatum aan het nieuwe bestuur om af te treden, heeft tot niets geleid. De gemeente beraadt zich nu op juridische stappen, maar zegt ,,weinig te kunnen doen'', aldus een woordvoerder.